Over Kubus tattoo

Wie is Tattoo Kubus?

Léon van den Akker, een échte Goesenaar! Léon werkt met passie vanuit de inspiratie die hij vindt in de werkwijze van de Maori’s; namelijk een verhaal overbrengen door middel van een tattoo waarvan het ontwerp is ontstaan uit enkele steekwoorden die de gast heeft opgeschreven.

Maar hoe is deze passie ontstaan? We gaan even terug naar vroeger… 

Als klein jongetje stond Leon bekend als iemand die snel afgeleid was en altijd in de weer was met pen en papier om te tekenen. Het was zijn dróóm om kunstenaar te worden!

Zijn eerste tekeningen waren geïnspireerd op de stoere tattoos van zijn grote opa, vader en ooms. Samen met zijn opa tekende hij zijn eerste tekeningen, al kijkend naar zijn tattoos als voorbeeld.

Zo ontstond zijn passie voor tekenen, en gedreven dat hij was tekende hij op de basisschool al flyers en posters (en spotprenten van zijn leraren en klasgenoten). Toen hij 14 jaar was, is Leon begonnen met graffiti. Hier vindt ook de naam “Kubus” zijn oorsprong; zijn vader werkte bij autobedrijf “De Kubus” en dus werd Leon bij deze naam genoemd in de graffiti scene.

Rond zijn 18e levensjaar is Leon naar Amsterdam vertrokken om daar de Cartoonschool te gaan volgen. Tevens was hij in zijn thuisstad Goes ook zeer actief in de Goese Kunstscene, onder toeziend oog van de gevestigde kunstenaars van Trechter 5. Samen met andere vakgenoten startte hij G2A (Goes Goes Art). De inzet, maar vooral de creativiteit van Leon, worp zijn vruchten af en via de Cartoonschool kwam hij terecht bij het atelier vanHerman Brood. Enkele jaren, en een tussenstop bij het Grafisch Lyceum in Rotterdam, later, opende Leon zijn eigen atelier en galerij aan de St. Jacobsstraat in Goes!

In 2017 heeft Leon het roer omgegooid en heeft hij de grote stap genomen om zijn schilderskwasten in te ruilen voor inktnaalden. Toen hij op slag verliefd werd op zijn pandje aan de Magdalenastraat 8a in Goes, nam hij zijn intrek en ontstond “Tattoo Kubus”.

Voor meer info over onze studio, volg onze socials

Quick Links
Useful Links
Contact Info

Heb je vragen, ideeen die je wilt delen of wil je een afspraak maken, neem dan zeker cotact op.

Copyright © Art & D-Sign All rights reserved.