Nazorg

Wat is belangrijk om te weten

Tattoo Kubus Goes banner

Nazorg van jouw nieuwe tattoo

 
 

Bij gebruik van “Second Skin” folie

Na het plaatsen van jouw tattoo plakken wij hier een zogenaamde “Second Skin” folie over. Deze folie dient vier dagen te laten zitten. Je kunt hier gewoon mee douchen. 
Het is echter wel mogelijk dat onder de Second Skin een inktzak met wondvocht (en na het douchen wat water) ontstaat. Dit is normaal. Juist deze vochten zorgen voor een snelle genezing van jouw tattoo. 
Na vier dagen mag je de folie halen en mag je smeren met een tattoo-verzorgende crème. 
 

Bij geen gebruik van “Second Skin” folie

Heb jij een pleisterallergie of zit jouw tattoo op een plek waarop de Second Skin folie niet kan worden geplakt? Dan zullen we na het tatoeëren jouw nieuwe tattoo beschermen met gewone folie. Dit laat je drie uur zitten. Hierna was je je tattoo met lauwwarm water, zónder zeep. Nadat je dit gedaan hebt, smeer je je tattoo drie keer per dag in met tattoo-verzorgende crème. Let er op dat je niet te nat smeert, dit kan ontstekingen uitlokken. Blijf minstens drie weken, drie maal per dag smeren. Gedurende de eerste week na het zetten van je tattoo, was je deze niet met zeep (ook geen antibacteriële of intieme zeep). 
 

Het verloop van genezing van jouw tattoo

Een tattoo duurt lang voordat hij helemaal genezen is. 
Hebben we de Second Skin bij jou gebruikt? Dan zul je meestal minder last hebben van korstjes op je tattoo. Hebben wij geen Second Skin gebruikt? Dan zul je ongeveer twee a drie weken korstjes op je tattoo ervaren. 
Tijdens het genezingsproces van je tattoo zal je tattoo wat gaan jeuken. Dit is normaal. Ga niet aan je tattoo krabben of wrijven bij jeuk, hiermee heb je kans dat je korstjes lostrekt en dat zal zorgen voor een minder mooie genezing van je tattoo. Je kunt zelfs kans hebben dat je stukjes korst met inkt meetrekt, waardoor je lijnen of schaduwen wegvallen.
 

Sporten

Wij raden aan een week na het zetten van je tattoo niet te sporten. Dit is om scheuren in de korstjes van je tattoo te voorkomen. 
 

Toch een ontsteking?

Heb je toch een ontsteking aan je tattoo, of denk je dat je een ontsteking hebt aan je tattoo? Stuur ons altijd een foto van wat je ziet, zodat we passend advies kunnen geven. Het is sowieso belangrijk dat je per direct stopt met smeren van tattoo-verzorgende crème als je denkt een ontsteking te hebben. Op deze manier kan het wondje of ontsteking natuurlijk opdrogen, en voorkomt het verdere ontsteking.
 

In de zon, zwemmen en de sauna

Wij raden je ten zeerste af de eerste twee weken na het zetten van je tattoo niet te zwemmen en geen sauna te bezoeken. Dit omdat je tattoo in feite een open wond is en je door zwemmen en het bezoeken van een sauna een hoog risico loopt op een ontsteking door kruisbesmetting. Bacteriën van buitenaf hebben hierdoor een grotere kans om in jouw tattoo terecht te komen en hierdoor een ontsteking te veroorzaken.
Ben je bijna op vakantie na het zetten van je tattoo? Smeer je tattoo dan goed in met een tattoo-verzorgende zonnebrand met een hoge factor. Wij verkopen een speciaal tattoo-zonnemerk.

Voor meer info over onze studio, volg onze socials

Quick Links
Useful Links
Contact Info

Heb je vragen, ideeen die je wilt delen of wil je een afspraak maken, neem dan zeker cotact op.

Copyright © Art & D-Sign All rights reserved.